Imoticalis 2010.11.11. 18:20

A Sas

A sashoz hasonlóan ez a modell is a szél hátán szárnyal. A súlyához képest nagyok a szárnyai, ezért lassan repül, de sokáig képes a levegőben maradni. Élénk szélben próbáld meg beállítani az egyensúlyi helyzetet.
A Sas zárt térben és szabadban is jól repül. Az egyensúlyi helyzet szabályozására vezérlőfelületek helyett szárnyacskákat építünk a gépre. Minél laposabbak a szárnyacskák, annál kevésbé emelkedik meg az orr.

 


1: Álló helyzetű lap felső szélétől 6,3cm-re húzz a széllel párhuzamos vonalat. Hajtsd be, majd nyisd szét a lapot. Először a jelölőhajtásig, utána pedig a jelölőhajtás mentén hajtsd be a lapot.
 

2: Hajtsd félbe hosszában a lapot.

 

 

 

 

 

 

 

 


3: Átlósan hajtsd be a lap felső szélét a középső hajtásvonalhoz, majd nyisd szét. Fordítsd meg a modellt és ismételd meg ugyanezt a másik oldalon.

 

 

 

 

 

 

 

 


4: A lap jobb felső szélét hajtsd be az átlós jelölőhajtás mellé, utána hajtsd be a lapot a jelölőhajtás mentén, Ismételd meg ugyanezt a másik oldalon is.

 

 

 

 

 

 

 

 


5: Nyisd szét a középső hajtásvonalat. A szaggatott vonal mentén hajtsd be a lapot úgy, hogy a háromszög csúcsa az alsó szél középpontjára essen.

 

 

 

 

 

 

 

 


6: A felső hajtástól mérj 2,5 cm-t és húzz a hajtott éllel párhuzamos vonalat. Hajtsd vissza a repülő orrát. Ragaszd le a szárnyakat.

 

 

 

 

 

 

 

 


7: A szaggatott vonal mentén hajtsd be a szárnyvégeket úgy, hogy a felső szélek az orr átlós élére illeszkedjenek. Ragaszd le a kis háromszögeket.

 

 

 

 

 

 

 

 


8: Mindkét oldalon végezd el a méréseket és rajzold be a vonalakat az ábra szerint. Hajtsd be a lapot az A vonal mentén, így megkapod a repülőgéptörzset és a szárnyakat. Hajtsd ki a lapot a B vonal mentén, így megkapod a szárnyacskákat. Fordítsd meg a modellt. Ragaszd össze az orrot. A törzs hátsó része nyitva marad.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirrepulok.blog.hu/api/trackback/id/tr992442138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sikerült, pedig nem vagyok egy nagy hajtogatás zseni. Jól elmagyaráztad, köszi! :)
süti beállítások módosítása