A modell a mélyen bevágott, fecskefarokra emlékeztető farok része után kapta a nevét. Ez a bevágási módszer hosszú kísérletezések után vált elfogadottá, ez tűnt a legpraktikusabbnak. Ez a rendkívül érdekes külsejű repülőgép enyhe szélben repül igazán jól, de zárt térben is jól repül.

Imoticalis 2010.11.11. 18:20

A Sas

A sashoz hasonlóan ez a modell is a szél hátán szárnyal. A súlyához képest nagyok a szárnyai, ezért lassan repül, de sokáig képes a levegőben maradni. Élénk szélben próbáld meg beállítani az egyensúlyi helyzetet.
A Sas zárt térben és szabadban is jól repül. Az egyensúlyi helyzet szabályozására vezérlőfelületek helyett szárnyacskákat építünk a gépre. Minél laposabbak a szárnyacskák, annál kevésbé emelkedik meg az orr.

A mai napon rendhagyó módon nem egy papírrepülőt fogok bemutatni nektek, kicsit játékosabbra veszem a figurát. Ez annak köszönhető, hogy elértük Facebookon a 100fős rajongótábort. Ami a blog kitűzött céljai között szerepelt! :)

Ezt a papírrepülőt nagyon egyszerű meghajtogatni, nagyon lassan repül, mégis van benne valami elragadó.

Ezek a repülőgépek ma is szolgálatban állnak. Készítésekor képessé tették felderítő feladatok ellátására is, majd kis átalakítással, irányított bombák segítségével földi célokat is támadhatott. Nagyon szépen, és gyorsan repül. Jó manőverező képességgel rendelkező papírrepülő. :)