A kétszarvú romboló igazán tekintélyre méltó repülőgép. Fejlesztésénél  arra törekedtek, hogy kinézete megfélemlítse ellenfelét. Ez a típus  igazán pompásan repül és nehéz orra miatt jól tartja az irányt.  Gyorsan és pontosan képes megsemmisíteni a célpontot. Hajtogatása nem épp kezdőknek való. De kis türelemmel bele lehet jönni.

 

Elkészítés:


1:  Fogj egy A/4-es lapot, majd hajtsd félbe hosszában (jelölőhajtás). Az álló lap bal alsó sarkát illeszd a középvonalhoz, úgy hogy a jobb alsó sarokhoz pontosan igazodjon az így kapott háromszög sarka. Lásd: 1. Ábra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2: A bal alsó sarkát ismét hozzá kell igazítanod a középvonalhoz.  Lásd 2. Ábra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AZ ELSŐ ÉS MÁSODIK LÉPÉST MEG KELL ISMÉTELNED A LAP JOBB OLDALÁN IS!

 


3: Harmadik lépésként a hajtások mentén össze kell lapítanod a repülő orrát. Itt a Pontos lépéseket nem írom le. A 3. ábrán lévő alakzatot kell kapnod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4: A 3. Ábrán látható vízszintes szaggatott vonal feletti lila részt hajtsd le magad felé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5: Most oldalnézetre váltunk. Le kell hajtanod az 5. ábrán lévő piros vonal mentén a gép szárny részét. Ezt meg kell ismételned mind a két oldalon! Ezzel a lépéssel alakítod ki a gép törzs részét.

 

 

 

 

 

 

 


6: Ha mindent jól csináltál, akkor a 6. ábrán lévő alakzatot kellett kapnod. Ha megvan, a gép hátulján lévő zöld részt kell kialakítanod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


7: Mostantól csak a géped orrát látod az ábrákon, rózsaszínnel jelölve. A két irányba kiálló hegyes részeket fel kell állítanod majd összenyomnod, úgy hogy a mind a két oldalon egy-egy kis deltoidra hasonlítsanak. Lásd: 7-8. Ábra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


8: Ha mindent jól csináltál a 9. Ábrán látható alakzatokat kellett kapnod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


9: A 10. Ábrán kékkel jelölt részeket oldalra kell hajtanod. A bal oldalit jobbra, a jobb oldalit ballra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


10: Ha sikerült, már csak egyetlen egy lépés van hátra, ez pedig a szárnyak szélén elhelyezkedő "légterelő". Hajtsd fel őket, az ábra alapján. És már készen is van  a  papírrepülőd. A 11. ábrán a repülő orrát látod, a 12. ábrán pedig az egész gépet. Ahogyan remélhetőleg a tiéd is kinéz jelen pillanatban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


Jó szórakozást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirrepulok.blog.hu/api/trackback/id/tr502304066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez jó, ki is próbáljuk, köszi!

:)
Jó kis gép lehet -mondjuk az én kedvencem megsemmisíteni egy ütközetben...-, de a bevezetőben a "megsémisíteni" szó szerintem annyira nem helyes. :) Hacsak nem 'sémi' anyanyelvűvé teszi ellenfeleit. :D
Ez király! :)
És az új design is jobb ;)
nagyon jó!! könnyű megépíteni, és szép :D
süti beállítások módosítása