Ezt a fantasztikus Boomerang-ra hasonlító papírrepülőt 1977-bent találták fel. Már az első modell is kétszer gyorsabb volt egy átlagos papírrepülőnél. Hét évvel később a feltaláló felesége nevezte el, Paperang-nak, a Boomerang után, mivel nagyon hasonlított rá csak épp papírból készült. 1987-ben Amerikában kiadták az "Amazing Paper Planes" című könyvet, amiben erről a papírrepülőről is találhatók információk. A könyv egyébként a mai napig megvásárolható az www.amazon.com weboldalon. A repcsi később hatalmas sikernek örvendett, még a BBC is készített riportot a feltalálóval. Ha szeretnél többet megtudni erről a fura kis szerkezetről, látogass el a hivatalos weboldalra: www.paperang.com

Elkészítés:
(Ezt a papírrepülőt nem könnyű meghajtogatni, ha bármelyik lépésnél elakadsz, segítséget meríthetsz a poszt végén található hajtogatási segédlet videóból.)

1: Végy egy A/4-es lapot. Hajtsd félbe széltében, majd a félbehajtott lap bal felső sarkát hajtsd le úgy, hogy a felső él pontosan illeszkedjen a középvonalhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2: Ismételd meg az első lépést a félbehajtott lap másik oldalán is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3:A piros vonal mentén hajtsd fel a háromszög alsó részét. Ezt a lépést is meg kell ismételned mind a két oldalon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4: Most vágd be a lapod felső csúcsát, pontosan addig, amíg a 4. ábrán is láthatod, ha ezzel készen vagy, vágd le a lapod alját, az ábrán látható hullámvonalhoz hasonlóan. Ez egy fontos lépés, próbáld meg nagyon pontosan elvégezni a vágásokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5:A szaggatott vonal mentén hajtsd le a háromszög felső részét. Ugyanúgy ahogy a 3. lépésnél is tetted, csak most nem felfele kell hajtanod, hanem lefele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6:Most egy kis szárny részt kellett kapnod, ami alól ki kell hajtanod az alatta lévő részt. Pontosan ugyan úgy kell kinéznie, mint ahogyan a 6. ábra jobb oldalán lévő alakzatnál látod.

 

7:Erre a kihajtott részre, rá kell hajtanod a felső részt, pontosan ugyan úgy, mint ahogy az 5. lépésnél tetted.

 

8:A "szárny" végén található kis háromszöget, hajtsd vissza. Vigyázz, hogy ezt a lépést csak a feléd néző oldallal kell megcsinálnod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9:Most nyisd szét a repülődet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10:A kiálló háromszöget hajtsd be pontosan az előzőleg lehajtott háromszög alá. Majd végezetül egy tűzőgéppel rögzítsd a repülőd orrát, Ügyelj, hogy minden réteget átfogj vele, mert könnyen kihajtódhatnak az orr részei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videó segédlet:

 

 

 

Jó szórakozást!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirrepulok.blog.hu/api/trackback/id/tr322320560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esküszöm meg fogom csinálni a hétvégén! :)
én megcsináltam, csak nincs iratkapcsozóm :(

hogy kell reptetni?
hogy kell meghajtani a 3 4 5 6-ost?
segítsetek!
@Marcell62: a 3-asban felülröl a sarokrol a szélén kell levágni hogy le tudd hajtani
süti beállítások módosítása