Deltaszárnyú papírrepülő

 

Ez a repülő rendkívül simán és laposan siklik. Ügyelj a pontos elkészítésre, és hogy a függőleges farok rész felületek egyenesen álljanak. A hüvelyk és mutatóujjad között egyenesen előre tartva, óvatosan engedd el.

1: Hegyhajtással hosszában hajtsd félbe az álló lapot. Nyisd szét, ez még csak jelölőhajtás. Hajtsd be a felső sarkokat a középső hajtásvonal mellé.

2:A szaggatott vonal mentén hajtsd be a széleket a középső hajtásvonal mellé.

 

 

 

 

 

3: A szaggatott vonal mentén ismét hajtsd be a széleket a középső hajtásvonalhoz, majd nyisd szét a hajtást az ábra szerint.

Megjegyzés: mindig érdemes a középvonaltól kb. 0,5 mm-t hagyni, különösen, mikor egymás után többször kell behajtani a csücsköket, különben a hajtások felgyűrődhetnek.

 

 

 

 

 

 

 

4: A vastag vonal mentén mindkét oldalon mérj 3,1 cm-t, majd vágd be a papírt. A szárnyvégektől kiindulva mérj 1,6 cm-t az alsó szélén és húzz egy-egy vonalat a bevágásig. E vonal mentán hajtsd be a lapot, így megkapod a függőleges farokfelületet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5: A bejelölt helyeken mérd le, vágd ki és hajtsd be az emelőket.  EMELŐKORMÁNYOK: 2,5cm X 0,6cm

Megjegyzés: A leírásoknál a vezérlőfelületeket (emelőkormányok)  zölddel jelöltem. A széleken a bevágások mindig 0,6 cm mélyek, a szélességük azonban változó. A Méreteket mindig így addjuk meg: 2,5cm X 0,6cm vagy  1,3cm X 0,6cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6: A géptörzs közepén ragaszd le a hajtásokat. Fordítsd meg a repülőt. Igazítsd úgy a törzset, hogy hátulnézetből egy felfelé fordított, elnyújtott W-re hasonlítson.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirrepulok.blog.hu/api/trackback/id/tr572260540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Pierr Kardán: Nagyon érdekes videó! :) Köszi!
süti beállítások módosítása